14 de gener 2009

Nova decepció al Guinardó

Nova decepció. El que en el Pla d’Actuació del Districte era “remodelació” de la Rambla de la Muntanya, ara s’ha convertit en “manteniment integral”. Es a dir, enlloc d’una actuació com la que fa anys va tenir el passatge Llívia entre la plaça Guinardó i la Ronda, tindrem una cosa així com la del carrer Varsòvia. Basta una visita als dos carrers per comprovar les diferències. Al primer es van ampliar voreres i plantar arbres. El segon segueix gairebé igual que abans de la intervenció (quants diners va costar?), i prossegueix la seva degradació.

La remodelació de la Rambla és necessària i possible. Les voreres són estretes, molt allunyades dels standards de la ciutat de Barcelona. I la calçada és més ampla del necessari. Es pot comprovar quan els dissabtes i diumenges part d’aquesta(i part de les voreres) està ocupada per vehicles aparcats irregularment a la dreta del carrer, i els autobusos de barri passen sense problemes. Es a dir, hi ha un metre i mig que es podria incorporar a les voreres, com s’ha fet en gairebé tots els carrers similars de Barcelona. I això sense reduir l’aparcament legal. A més, passades actuacions en aquest sentit com al passatge Llívia o al carrer del Centre han evitat l’aparcament irregular en aquests, i manté les voreres lliures de cotxes. Es a dir, en lloc de posar multes, es creen les condicions perquè els cotxes no ocupin l’espai dels vianants.

El “manteniment” serveix pels carrers que no precissen transformació perquè estan equilibrats (Rambla Volart, Renaixença...) on convé evitar esvorancs i corregir obstacles. Però la Rambla de la Muntanya necessita un canvi total, en la línia de tants carrers de la ciutat.

En definitiva, volem un carrer pels vianants, amb voreres més amples, lliures de cotxes i amb arbrat. Per què a tants carrers de Barcelona sí, i en aquet indret del Guinardó no?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sobre el manteniment integral, dir que en aquest mandat el districte ho farà diferent, ha concentrat més les zones i serà una remodelació, no només una "passadeta" com és el que va succeïr al mandat anterior. Ho hem entés i aquesta actuació es notarà molt més, en serio.

Anònim ha dit...

José R., per molt be que ho facin, no sembla que un "manteniment" suposi ampliar voreres i plantar arbres. No entenc que als districtes veïns de Gràcia, Nou Barris i Sant Andreu, hi hagi una decidida acció urbanística en favor dels vianants i al Guinardó ens haguem de conformar amb un urbanisme de segona. Fixat en els canvis a un i altre costat del Passeig Maragall i veuràs d'on ve el sentiment de ser tractats com ciutadans de segona.

Anònim ha dit...

Però, no s'havia fet un pla del districte recollint la participació dels veïns? De què serveix participar si desprès canvien les seves pròpies conslusions i fan el que els hi dona la gana?

Anònim ha dit...

Es cierto que en este barrio siempre se ha hecho mucho menos que en la mayor parte de Barcelona, pero desde que tenemos nueva regidora, que nos dio muchas esperanzas, sólo se han hecho obras de escaparate, como Virgen de Montserrat, pero nada de nada en las pequeñas y destartaladas calles.
Ahora esto, primero dicen que participemos, y luego cambian sus propias decisiones. Yo paso de votar otra vez.

Sebas ha dit...

Bueno Chema, todo es relativo... Algo se hace más allá del escaparate, como lo de Mas Guinardó, o el derribo del viaducto del cinturón (ya era hora!). Pero es cierto que en este barrio no hay la misma política que en otros. Da la sensación de que hay un cierta desidia, que nadie se toma en serio unas pequeñas mejoras que supondrían un cambio importante en un barrio que se está degradando. Eso sí, estoy de acuerdo contigo en que lo de la participación no se lo toman en serio. Es como si entendieran que los vecinos son menores de edad y no saben lo que quieren.