06 de març 2009

Participació ciutadana per decidir sobre la Diagonal. I sobre el nostre barri?

La transformació de la Diagonal es decidirà amb una gran consulta ciutadana

Si no es queda en una operació política de façana, això pot suposar un avenç en la democratització de la nostra ciutat. En altres indrets s'ha explorat en la creació de presupostos municipals amb participació de la ciutadania i semblava que Barcelona volia anar per aquesta via, però sembla que els ciutadans donen una mica de por als polítics locals.

Una consulta sobre la Diagonal te un impcate mediàtic considerable, i està per veure si tan sols es tracta d'això. L'experiència de particiapció sobre el Pla d'Actuació Municipal i el Pla d'Actuació del nostre Districte ha estat bastant decepcionant. Molts ciutadans han fet propostes, però això no ha estat l'inici d'un proc¡es de diàleg i participació. No hem tingut una resposata a les propostes que hem fet.

La participació es particualrment eficaç quan es tracta del territori més proper, dels carrers i les places del barri on vivim. Per què no hi ha, doncs, cap més possibilitat de participar que fer unes preguntes en sessions d'auciència en les que es parla de tot amb generalitats però no es prenen decissions? Per què no són consultats els veïns d'un carrer abans de fer reformes en aquest? El districte te pensat fer una sèrie d'actuacions al nostre barri, però no hi ha voluntat de discutir-les amb el veïns. Molts errors d'actuacions anteriors es podrien evitar.

Benvolguda regidora, tants mals de cap suposa consultar amb els veïns? Comptar amb la participació dels ciutadans per millorar el seu barri, no s'ho val?