21 de novembre 2009

Alguna cosa es mou

S'estan fent obres al districte i, per primera vegada en molt temps, sembla que hi ha un pla darrera d'elles. Hi ha clares millores a barris com el Baix Guinardó, Horta, Font de'n Fargues, i també al Guinardó, on sembla que es comencen a moure els voltants del mercat i el Mas Guinardó

Si en el post anterior feia referència a l'oportunitat perduda a les obres del carrer Agregació, ara sembla que finalment s'han aprofitat per millorar aquest carrer, al que li feia molta falta, i un altre pel que no hi havia tanta urgència, com és Torre dels Pardals. Esperem que aquest últim recuperi els arbres desapareguts amb les obres.

Però del que no sabem res es del projecte publicitat dues vegades, una fa anys en temps de l'anterior regidora i una altra fa poc a través del Pla d'Actuació del Districte (PAD): la remodelació de la RAMBLA DE LA MUNTANYA. Per alguna estranya raó, s'estan fent obres no previstes al PAD, mentre que d'aquesta que sí estava prevista no se'n sap res. Sembla que aquest carrer continuarà sent un dels més deteriorats i tristos de la ciutat. Les més de 100 signatures de veïns i gent que treballa al carrer que fa uns anys es van lliurar, no han servit de res.

I tampoc coneixem si hi ha un pla per dinamitzar el comerç en l'únic carrer del barri (a banda de les avingudes, que també estan en recessió), que encara te algunes botigues: el passatge Llívia. El nostre és pot ser l'únic barri de Barcelona sense un carrer amb plataforma única, exclusiu per vianants. El passatge Llívia que uneix la zona al voltant del mercat i la plaça Guinardó seria el més indicat per aquesta transformació que contribuiria a donar vida al barri, però fa uns anys es va fer en una part del carrer una remodelació poc meditada que no anava en aquest sentit, i desprès el poc afortunat canvi de sentit de Vinyals va forçar que Llívia sigui ara un carrer de sortida del vehicles del barri.

En qualsevol cas, saludem les millores i felicitem als veïns del carrer Agregació, però continua fent falta UN PLA FET AMB LA PARTICIPACIÓ DELS VEÏNS. Millorar els carrers, fer un eix per vianants i la creació d'una zona 30 ajudarien a aconseguir un barri pacificat pel que fa al transit, però ple de vida per les persones.

3 comentaris:

Anna Mir ha dit...

Hola,
Certament, estem fent una bona colla d’obres al districte i també al barri del Guinardó. A banda de les grans actuacions que esmenteu; el Mas Guinardó, l’illa d’equipaments del Mercat i l’obertura de Teodor Llorente, o l’Avinguda Verge de Montserrat, hi ha força actuacions previstes en diversos carrers del Guinardó. A més a més de Varsòvia, Agregació i Torre dels Pardals, on ja han començat les obres, pel 2010 tenim previst fer també el Passatge Agregació, el carrer Art, RAMBLA DE MUNTANYA (que si no vaig errada, parlo de memòria, esta previst que comencin cap al gener), el carrer Marquesa Caldes de Montbui, Lluís Sagnier i també Rubió i Ors.
La Coordinadora d’entitats del barri o l’Associació de veïns tenen a disposició la informació i us en poden donar més detalls.
Aprofito per saludar-vos i agrair l’espai d’informació i debat.

José Luis ha dit...

Perfecte!
Podríem millorar el procés si es donés la veu als veïns i es poguessin discutir els detalls de les reformes.Els que hi viuen i passen cada dia per aquests carrers tenen un "fons de coneixement" que cal no malbaratar.
Evidentment hi ha el perill de que no hi hagi acord, o que es demanin coses impossibles o contradictòries. Per això la decisió ha de ser de la direcció política del districte, però això no es contradictori a donar la veu als veïns.

D'altra banda resta el tema de la promoció del comerç de barri. No soc comerciant, però la sostenibilitat dels barris de les ciutats mediterrànies, tal com els coneixem, depèn de la continuitat de les botigues de barri. El dissabte passat va aparèixer un excel·lent article al respecte de dues pàgines a El País.

Anna Mir ha dit...

José Luis, és evident que els veïns i veïnes han de tenir veu, i de fet la tenen. Tant l’Associació de veïns del barri com la Coordinadora d’entitats participen activament dels diversos projectes que es desenvolupen al barri. I a més a més, des del districte, hem impulsat diverses comissions de seguiment d’obres on hi participen tant els veïns i veïnes com els comerciants afectats per les obres.