12 de setembre 2010

Anna Maria Martínez Sagi

La "nova identitat" de l'antic Passatge Agregació, ara Carrer d'Anna Maria Martínez Sagi. Aquest nou nom contrubueix a incrementar els encara pocs carrers de Barcelona amb nom de dona. Són poques, però la majoria persones amb trajectòries interessants. Al nostre barri tenim els de dues dones progressistes, que van fer importants aportacions en temps de la República, la Federica Montseny, a qui va estar dedicat un parc, i ara l'Anna M.Fernández Sagi. Per saber alguna cosa d'ella, veure la Wiquipèdia

El carrer aviat tindrà un nou aspecte, amb voreres més amples i arbres, i esperem que el parc de la Federica Montseny, un cop acabades les obres del Mas Guinardó, es converteixi en el lloc agradable que hauria de ser.

6 comentaris:

Pedro ha dit...

S'agraeix que s'amplï la llista de carrers amb nom de dona al nomenclator municipal, però "Anna Maria Martínez Sagí" és molt llarg i lleig. Podria dir-se "Martínez Sagí" o fins i tot "Anna MM Sagí".

De totes formes el Nomenclátor Municipal, com sempre, ha actuat de forma unilateral, quan hagués sigut un bon moment per fer una petita consulta popular al carrer i fomentar així la participació ciutadana. Al seu web dintre de www.bcn.cat si busques "Sagí" et porta a l'entrada del Ptge. Agregació, però no t'explica qui fou. Clar que tenim la Viquipèdia, però podríen explicar-ho a on toca també.

A banda d'això, només em falta felicitar-vos pel blog.

Unknown ha dit...

Com a familiar directe de veïns del Passatge Agregació, el gran problema que van tenir és: QUE D'UN DIA PER L'ALTRE els hi canviaven el nom del carrer.
- Primer: una carta explicant molt bé qui era Anna Maria Martínez Sagí.
- Segón: col.locació de la nova placa i nom al carrer.

HA FALTAT INFORMACIÓ I DRET A DECIDR ENTRE TOTS ELS VEÍNS QUE HI HABITEN I CONVIUEN.

Moltes gràcies i moltes felicitats per l'increible blog del nostre barri. El Guinardó ( Guinardó no es Horta, es un altre barri!jejej.)

José Luis ha dit...

Estic d'acord amb els comentaris. Informació i poder de decisió. No és suficient amb fer millores al barri, cal que aquestes millores siguin apropiades (fetes pròpies) pels veïns. Que et canviïn la placa del teu carrer sense haver tingut cap notícia ni haver estat objecte de cap consulta indica que alguna cosa no funciona, que no hi ha prou confiança en els ciutadans, en la seva capacitat per aportar i per participar en decisions col•lectives.
Per què tant recel a convocar als veïns, a fomentar una participació real?

Anònim ha dit...

Muy bien el cambio de nombre, aunque parece, al hacerlo tan sigilosamente, que algo esconde.¿Qué esconde??? que antes era pasaje y ahora es calle, y los impuestos no son los mismos, creo.
¿Qué interesante el cambio no?

Rafel ha dit...

Home, no entenc massa de impostos, però no crec que la base vingui determinada pel nom (carrer o passatge) sinó per criteris més objectius. Per exemple, em mosquejaria molt que els veïns de la Rambla de la Muntanya paguem lo mateix que els de la Rambla Catalunya...

Anònim ha dit...

Jo també crec que abans de canviar el nom d'un carrer, s'hauria d'avisar els veïns afectats. Veig que els opinadors la bateigen com a Sagí i no Sagi.El motiu d'escollir-la no serà per haver valorat el haver sigut d'esquerres i feminista abans que escriptora....