25 d’abril 2007

Per què una web per aquest carrer?

Aquesta web pretén ser un instrument dels veïns de la Rambla de la Muntanya de Barcelona. El nostre és un carrer abandonat per l’Ajuntament, que s’ha anat deteriorant any rere any.

A diferència del que inspira el seu nom, no és un carrer per passejar, els cotxes aparcats a sobre de la vorera ho posen molt difícil. Igualment, el nom d’aquesta pagina fa referència a uns arbres inexistents. Van desaparèixer fa anys, a mida que els blocs de pisos anaven substituït les velles torres. En resum, un carrer fred i poc amigable pels vianants.

El que pretenem amb aquesta web és donar veu als veïns del carrer, i per extensió als veïns del Guinardó, descontents amb l’abandonament d’aquesta part de la ciutat. Una ciutat mimada al màxim en els itineraris freqüentats pels turistes, però que amaga racons grisos, sense cap bellesa, allà per on només passen els veïns.

Animem a tothom, dons, a afegir els seus comentaris i així desenvolupar questa web. Fem servir aquesta eina per exigir a les autoritats que aquest carrer i aquest barri siguin considerats part de Barcelona, tot i que aquí no arribi cap turista.

Introdueix els teus comentaris clicant a l'enllaç "comment".

Si ho prefereixes, pots escriure a ramblamuntanya@hotmail.com

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt agraït per la iniciativa. Es hora ja que aquest carrer canviï. Hi ha moltes actuacions que s'haurien de fer. Com també hia molta cosa a fer pels mateixos veins. El tema dels excrements de gossos es realment indignant, i aixó parla de com el veí s'estima el barri. També els aparcaments trepitjant vorera. Visc a la cruïlla amb Torre dels Pardals i, cada matí, aparquen camions de BCNeta per fer l'esmorçar, cosa raonable, però sense deixar espai suficient ni pel cotxet del meu nadó, ni mol menys per a una cadira de rodes i, fins i tot, de vegades, ni per a una persona.
Endavant amb l'iniciativa!!

Anònim ha dit...

Hola! som uns veins de la rambla la muntanya, i la veritat és que no només aquest carrer està deixat per l´ajuntament, sino que també el barri en genral. Vivim cantonada del passatge agregació, i és en aquest carrer on n´hi ha una plaga de gats i de coloms que a vegades fa fastic pasar per les voreres.també n´hi ha un taller mecànic totalment il.legal que ocupa mil espais amb els seus cotxes deteriorats, i està clar que no n´hi cap tipus d´arbre a cap dels dos carrers.

Anònim ha dit...

El que realment és xocant és que una adreça que podria ser tant maca "RAMBLA" de la "MUNTANYA", no correspongui a la realitat: és més un passatge desordenat on no es pot ni passejar ni gaudir de paissatge.

Anònim ha dit...

Fa 35 anys que visc en aquest carrer i m'agradaria viure-hi molts més, per això felicito la iniciativa de crear aquest espai per poder fer de la Rambla de la muntanya un carrer més digne del que ha estat fins ara. I això és cosa de tots, començant per l'Ajuntament que ens té abandonats amb falses esperances de millora des de fa anys, com els propis veïns que hi vivim o els comerços que hi ha i que es poden comptar amb els dits d'una mà. Voldria poder passejar pel meu carrer sense que això sigui una carrera d'obstacles (cotxes, terra mal pavimentat, pals de llum, motos,...), voldria que tingués una aparença no tant trista com ara, uns quants arbres no hi farien mal, i m'agradaria que el reciclatge d'escombraries que fem a casa servís per alguna cosa i que no anés a parar a un compartiment d'orgànica que està ple de cartrons d'un supermercat que no té cap mirament en aquest sentit. I em podria extendre en la manca de serveis d'un barri que ha estat dividit per la Ronda del Guinardó, un mercat que sembla un cementiri, etc. Em sembla que ja m'he desfogat!!! el proper missatge espero que sigui més en positiu.

Anònim ha dit...

Em sembla molt positiva la pag.web.!Soc veina de Vinyals amb rambla de la Muntanya i realment arriba a entristir i emprenyar a l'hora, l'aspecte de deixadesa i bruticia en que es troben els carrers i en general el barri. Seria millorar PETITS detalls: no ajuntar quatre contenedors (de dos en dos més repartit i net ),control per part de la urbana dels abocaments d'escombreries dels supermercats propers, soterrament dels cables de la llum i d'altres, millora de l'asfalt i voreres, canvi de fanals i papereres, ajardinament i ampliació de voreres... Nosaltres,com a veïns tindrem cura en mantenir cuidat i net el que l'ajuntament, de ben segur, aviat portarà endevant aquest canvis, ja que fa al menys 25 anys que el barri no reb una atenció de millora.El tram de la Verge de Montserrat segur que es l'inici de tot!!!!!!!!!Per això i la confiànça que reb l'ajuntament de Barcelona per part dels seus votants no perdem l'esperança de que això en any i mig estigui resolt!!!!!!! No creieu????????

Anònim ha dit...

Yo soy vecino del carrer Vinyals. He votado por el partio de la actual regidora (Iniciativa), pero me está decepcionando. Creo que una gente que se considera ecologista y de izquierdas debería preocuparse por la calidad de vida de los vecinos de un barrio de trabajadores. Y eso incluye la calidad ambiental de las calles. Se está haciendo en Nou Barris y en Gràcia. ¿Què pasa con Guinardó?

Anònim ha dit...

Som una parella jove de Rambla de la Muntanya.Fa tres anys que estem al barri.El nostre fill de dos anys ha nascut aqui i si deu ho vol, també naixerá una nena ben aviat. Ens agradaria veure que el nostre carrer, al igual que els nostres fills, creix i es fa gran. Per aixó us estem agraïts per la iniciativa i us prestem el nostre recolzament per ajudar en el que calgui. El que no em sembla bé és la manera en què ens heu convocat, és a dir, enganxant uns rètols a les façanes dels edificis com si es tractès d'una vulgar immobiliària. Amb posar-ho a les bústies hagués estat igual d'efectiu, haguessim respost igual. Si volem un carrer més bonic i atractiu, hem de començar per no fer allò que tots els altres fan.

I dit aixó...quan comencem?

Veí de la Rambla ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris. Pel que fa a les crítiques, ens hauria agradat arribar a cada bústia, en lloc de penjar els cartells, però no som cap associació, no tenim cap subvenció i les fotocòpies surten de la nostra butxaca, així que era impossible fer una còpia per a cada veí. podem fer 100 còpies (més o menys, una per cada escala, però no una còpia per cada pis del carrer. Per això fem una web.

Anònim ha dit...

Es cierto que un ayuntamiento progresista ha de priorizar los servicios públicos por encima de la imagen. Pero hacer de las calles un lugar hospitalario para los vecinos y los peatones, limitar la invasión de los coches en las aceras, y promover un mínimo de calidad ambiental plantando árboles, es algo que cabe exigir a un ayuntmiento que nos represente a los ciudadanos.

Anònim ha dit...

Sóc veï de la Rambla de la Muntanya des de fa quasi quatre anys, i m'alegro de la iniciativa de la web, doncs fa força temps que parlavem de totes aquestes coses i ens pensavem que estavem sols. Estic d'acord amb tot el que es diu aquí. Només voldria afegir dues coses. Els pals de telèfon del carrer són propis d'un païs del tercer mon. En algunes cantonades s'ha de baixar de l'acera per no topar amb ells. Una altra cosa és que no entenc com un espai tan esplèndit i amb tant de potencial com és el parc del Guinardó està, com el nostre carrer i la resta del barri, tan abandonat per l'ajuntament. Fa mesos que uns grans cartells hi anunciaven reformes. Però ara ja veig que les reformes a aquest barri només consisteixen en posar cartells i treure'ls al cap d'un temps, doncs després de uns quants mesos amb prou feines s'hi veu cap millora destacable. I la veritat és que s'hi podrien fer meravelles.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la iniciativa, es veritat que tot el barri esta en un estat molt dolent i tot es degut a les obres que ja fa temps que l'ajuntament vol fer. Amb aquestes millores previstes el que s'ha fet es degradar el barri i perdre el petit comerç així com el mercat. Quant era petita recordo anar al mercat del Guinardo amb totes les parades treballant i tenía molta vida el barri, era com un poblet però amb serveis. Ara s'ha fet ciutat però perden els serveis que teniem. Cal retornar el que hem perdut.. volem més arbres, que els cotxes/camions no invaeixen les voreres, aquestes més amples i que el petit comerç torni.... gràcies.

Anònim ha dit...

ALGUIEN SE ENTERARA DE ESTAS QUEJAS???
Hace muchos años que vivo en Rambla de la Muntanya y en este tiempo han desaparecido las torres, las tiendas, practicamente el mercado (caro y malo)...Todos, o casi todos reclaman aceras mas anchas, árboles (POR FAVOR NO COMO EN LA CALLE DEL CENTRO QUE ES UN TUNEL DE RAMAS Y HOJAS DONDE SI ANTES LLEGABA UN POCO EL SOL AHORA SOLO SE ADIVINA).Muy bien queremos que nos arreglen la calle, pero donde se van a aparcar los coches si no hay parkings cercanos ni pagando???. Seguro que todos los que piden aceras mas anchas tienen los coches bien colocados (ojo el mio también lo está), pero y los que no tienen parking? y si vienen los amigos a cenar?, subimos el coche a casa.Más parkings !!! Donde? Piensen más y especulen menos.
Señores, menos soñar paisajes idílicos y mas pensar en todo lo demás.
Calles arregladas, si, cables de luz aéreos obsoletos no, aceras rotas y sucias no, árboles no, arbolitos SI Y espacios verdes atendidos, no maquillados para su inauguración y luego olvido y que se riegen cuando llueve y las hiebas malas mueran por el pipi de los perros.
Y las pintadas? Edificios o casas abandonadas todavía hay (un edificio de 3 pisos en nuestra calle).Pronto estarán los okupas dentro. ¿No necesita el Ayuntamiento viviendas para los jóvenes? PUES QUE SE DE PRISA Y APROVECHE ESTA FINCA.
Espero que todos los comentarios de todos los vecinos no caigan en saco roto, como siempre. A ver si sirve de algo!

Anònim ha dit...

Bona tarda a tothom.
Avui he vist els cartells promocionant aquesta web.
Hem sembla una feina molt interessant, jo sempre havia pensat que en aquest barri ningú es preocupa de res, però veig que ara si.
Tot i això he de deixar clar que estic totalment d'acord amb el anterior comentari.
Jo visc al carrer Centre i m'agradaria sapiguer que passaria si a tot el barri s'estengués aquest model de carrer. A las 4 de la tarda sembla de nit. Els arbres tapen tota la llum.
Suposo que molts de vosaltres teniu cotxe, i també suposo que el cap de setmana com la majoria de nosaltres aprofitareu per anar a fer la compra. Oi que us agrada deixar el cotxe a la porta 30min per descarregar la compra, o us agrada mes el model del carrer centre on no es pot aparcar i has de tirarte 1hora buscant lloc per aparcar i desprès carregar amb totes les compres fins a casa?
S'ha de pensar en que aquí convivim moltes persones i que cadascuna te una idea de barri diferent però jo estic totalment d'acord amb el anterior post; els cotxes per sort o per desgracia també viuen al nostre barri, i necessiten un lloc.

Anònim ha dit...

Hola, en primer lugar celebro que se haya creado este fórum de debate. Yo soy vecino desde hace 11 años y la verdad en este tiempo no he visto ninguna actuación municipal que mejore esta calle. Los postes de la luz ciertamente hace tiempo deberían haber desaparecido, pero por lo visto ni para Fecsa-Endesa esta calle existe, eso sí supongo que la tarifa eléctrica es la misma para toda Barcelona, igual que el IBI que se paga al Ayuntamiento.
Otro problema es el de la suciedad, en muchas calles pasan casi diariamente los camiones de agua limpiando con la manguera, aquí puede que pasen una vez cada 3 meses. Las calle es una verdadera pista de montaña (vendrá de aquí el nombre de la calle), las aceras están llenas de hundimientos y levantamientos de baldosas que nunca se arreglan, varias veces he sufrido de esguinzes de tobillos.
Desde el cambio de dirección de la calle Passatge Llívia esta parte del barrio entre A.V.Montserrat y la Ronda del Guinardó ha quedado prácticamente aislada.
La Guardia Urbana brilla por su ausencia durante el día, ya bien sea patrullando a pie o en coche, o bien dirigiendo el tráfico cuando se colapsa el cinturón, o para sancionar a los incívicos que dejan trastos los días que no toca, eso sí al anochecer y en silencio aparecen cuando el ansia puede con ellos para multar o llevarse con la grua los coches que están aparcados en la acera, y que es cuando menos molestan porque los vecinos los dejan ya tarde y los sacan a primera hora de la mañana para ir a trabajar, o sea son trabajadores, no creo que haya ninguno que viva de rentas.
El tema del aparcamiento realmente es conflictivo, en este barrio hay pocos edificios con parking, la única solución que veo es que con la reforma del Mercado se haga un gran aparcamiento subterráneo, y que realmente sea público, se podría hacer un sístema como el de la Zona Verde de las calles, o sea que los que son vecinos paguen una cuota simbólica por aparcar y el resto plazas normales para los visitantes.
Bien espero que esta Web sirva para que todos nos conciéncemos un poco y seamos más participativos en los temas del barrio, mucha culpa es nuestra por no asistir a las reuniones de las Asociaciones de Vecinos o del Distrito Municipal y exponer nuestros problemas, no esperemos que nos los resuelvan los demás.
Un saludo vecinal para todos.

Anònim ha dit...

Muy interesante que los vecinos nos pon gamos a hablar de nuestro entorno. Bien por la iniciativa. Veo que hay un debate sobre la relación entre la gente y los coches. De acuerdo con que ha de haber sitio para aparcar. Paro totalmente en descuerdo con que ese sitio sean las aceras. Estoy harta de tener que salir a la calzada con mi hija de tres años de la mano para sortear un camión que acostumbra a parar a la altura de Vinyals. Y si la acera está deteriorada es porque siempre hay coches sobre ella. Lo de aparcar justo enfrente de casa cuando a uno le de la gana es un "privilegio" que casi nadie puede tener en una ciudad, pero si se trata de tenerlo a costa de invadir las aceras, prefiero renunciar a tal privilegio. Bien por el parking del Mercat, mal por la anulación de la hilera de aparcamiento en Virgen de Montserrat. Aceras para los peatones. Y árboles de hoja caduca. En verano, la verdad, no hace mucha ilusión que el sol te machaque mientras subes por las cuestas de la calle. En es época (cada vez más larga), es mucho más agradable subir por Centre que por la Rambla.

Anònim ha dit...

Se tendría que revisar la dirección única de Virgen de Montserrat.Si se desviaran los autobuses que bajan por Periodistas y pasaje Agregación (más anchas que Luis Sagnier)se podría recuperar la hilera de aparcamientos en la avenida.